top of page

Werking van de zwemschool

  • Groepen

De groepslessen gaan steeds door op zondagnamiddag.

De kindjes in het kleine bad zitten in groepjes van maximaal 5. Eenmaal in het grote bad zijn de groepjes beperkt tot maximaal 8 kinderen. Op deze manier is het mogelijk om het beste uit uw kind te halen. 

  • Zwemuren

We proberen iedereen een vast uur te geven, zodat u iedere week op het zelfde tijdstip kan zwemmen. Daarom vragen wij ook om uw voorkeur uur aan te duiden op het inschrijvingsformulier.

  • Zwemmateriaal

We vragen aan de kinderen om gepaste zwemkledij (geen zwemshort) te dragen en een handdoek/badjas mee te nemen in het zwembad. Wanneer ze in het grote bad zwemmen vragen wij ook een zwembril te dragen. Meisjes met lang haar moeten een rekkertje in het haar doen of een badmuts dragen. Indien uw kind crawl leert vragen we om zwemvliezen aan te kopen wanneer dit van toepassing is spreken we u daar zeker over aan.

  • Verloop van de zwemles

De zwemles bestaat uit twee delen. Het eerste is uiteraard het leren zwemmen zelf maar we zouden graag een goede balans houden tussen leren en fun. Daarom zullen de laatste 5 minuten van elke zwemles bestaan uit spelen in het kleine bad. Indien uw kind goed meegewerkt heeft zal deze na de zwemles telkens een klein snoepje krijgen als beloning.

  • Brevetten-dag

Twee keer per jaar organiseren wij ook een brevetten-dag, deze vinden plaats in december en juni. Op deze dag is het de bedoeling dat de kinderen het onderste uit de kan halen. Dit kan gaan van proefjes in het kleine bad tot kilometers aan een stuk zwemmen. Elk kind heeft een eigen brevet op maat om naar te streven.

  • Verloop in het zwembad

U komt best 10 minuten voor aanvang van de les naar het zwembad. U kleedt uw kind om in de voorziene kleedkamer. Hier blijft u wachten tot wij de kindjes daar komen halen. Na de les zetten wij de kindjes daar af en vertellen wij kort hoe de les verlopen is. Wij raden de ouders aan om de kinderen tijdens de les niet te storen.

  • extra kosten

Bij de eerste les zal er €20 worden aangerekend. Deze dient voor de administratieve kosten, inschrijving bij FROS en de verzekering te dekken. Als u het correcte papier van uw ziekenfonds meebrengt kan u dit (bijna) volledig recupereren.

  • Betaling

Een zwemles of watergewenning-les kost 14 euro. Hiervoor voorzien wij gediplomeerde trainers en zwemmateriaal. De les wordt betaald bij aanvang. De prijzen voor privélessen en/of triatlonlessen wijken hiervan af.

  • Afwezigheden

Indien uw kind niet aanwezig kan zijn verzoeken wij u om ons daarover in te lichten vóór vrijdagavond. Wij zorgen dat er voldoende trainers aanwezig zijn. Als u niet aanwezig bent op de zwemles en u heeft niet afgemeld zien wij ons genoodzaakt om de zwemles toch in rekening te brengen.

  • Fair play

Fair play dragen wij hoog in het vaandel. Het zorgt ervoor dat sporten voor iedereen plezant wordt. Hieronder vindt u onze fair play code terug.

bottom of page